14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestul împotriva legii amnistiei şi graţierii: Din Piaţa Universităţii, în marş spre Palatul Victoria

Protestul împotriva legii amnistiei şi graţierii: Din Piaţa Universităţii, în marş spre Palatul Victoria

În această după-amiază sunt anunţate noi proteste împotriva Ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului Penal, atât în marile oraşe din ţară, cât şi în diaspora. În Capitală, protestatarii se vor întâlni, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, urmând să pornească în marş către Palatul Victoria, de la ora 18.00, anunţă Mediafax.

„Acesta este un event făcut în urmă declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibilă graţiere a unor fapte de corupţie sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ţine cont de punctul de vedere al altor instituţii. Guvernul a încercat să adopte miercuri Ordonanţă de Urgenţă cu modificări importante în legislaţia penală. Vor putea fi gratiate pedepse şi dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanţă). Totul fără consultarea CSM.

Acum mulţi ani nu existau politicieni anchetaţi sau condamnaţi. Dacă erai un amărât mort de foame care fură o pâine, riscai ani de puşcărie. Dacă erai parlamentar şi furai organizat un hotel, o fabrică sau primeai un million de dolari mită, riscul era aproape 0. Suntem, după nişte ani de greoaie evoluţie, în punctual în care ne putem întoarce în timp. Evoluţia nu e garantată, ea poate fi ştearsă cu o simplă ordonanţă de urgenţă semnată de câteva marionete ale unor partide şi grupuri organizate ajunse la putere.

Toată muncă unor procurori, judecători, ONG-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaţilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS