15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: 120 de percheziții în două săptămâni pentru destructurarea unor grupări infracționale. Peste 2 kg de droguri ridicate

IGPR: 120 de percheziții în două săptămâni pentru destructurarea unor grupări infracționale. Peste 2 kg de droguri ridicate

Poliția Română a efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 120 de percheziții, în urma cărora au fost ridicate peste două kilograme de droguri, a informat duminică IGPR, citat de Agerpres.

Potrivit IGPR, în perioada 6 — 19 ianuarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 37 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 164 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 120 de percheziții ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 55 dintre acestea au fost reținute sau arestate și opt au fost plasate sub control judiciar.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost confiscate 7 imobile, 5 autoturisme, 132 de telefoane mobile, 71 de cartele SIM, 256 de medii de stocare, 33 HDD, 49 de laptop-uri, 10 tablete, 31 de carduri bancare, 5 arme și 4 cartușe, aproape 2.000 de pachete cu țigări și un inel cu diamant. Polițiștii au ridicat, totodată, în vederea cercetărilor, aproape 100.000 de euro și 3.000 de lire sterline, 93 comprimate extasy, 3 grame de marihuana, 6 grame de cocaină, 2.270 de grame de canabis, 9 cântare electronice și 15 grindere.

La acțiunile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS