10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe au făcut în 2016 poliţiştii locali din Bănie

Ce au făcut în 2016 poliţiştii locali din Bănie

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local (CL) al municipiului Craiova se află şi raportul de activitate al Poliţiei Locale pe anul 2016, instituţie aflată în subordinea CL. Ce au făcut poliţiştii locali din Bănie anul trecut? Potrivit raportului, au acţionat, în principal, pe linia prevenirii faptelor antisociale, desfăşurând un număr de 513 acţiuni şi misiuni specifice şi luând măsuri pe sectoarele de ordine publică, circulaţie rutieră, disciplina în construcţii şi pe linie economică.

Tot din raport aflăm că în 2016 poliţiştii locali din Craiova (dotaţi cu armament specific) au efectuat un număr de 2.128 misiuni speciale de transport valori, asigurând colectarea şi transportul acestora către Trezoreria Municipiului Craiova, cu autospeciala blindată aflată în dotare, dar şi că aceştia au pus în executare 364 de mandate de aducere emise de organele de urmărire penală şi instanţele de judecată. „Totodată, poliţiştii locali – dispecerii instituţiei, au efectuat un număr de 9.293 de verificări în baza de date MAI, la solicitarea poliţiştilor locali din teren aflaţi în misiune, din care: verificări persoane – 6.428; verificări permise de conducere auto – 277; verificări autovehicule – 2.588”, se mai precizează în raportul Poliţiei Locale Craiova.

La capitolul sancţiuni aplicate, poliţiştii locali din Bănie se pot lăuda cu un număr de 15.491 sancţiuni contravenţionale, din care 13.131 amenzi şi 2.360 avertismente, în valoare totală de 3.625.800 lei.

Polițiștii locali au tractat căruțele sechestrate ca să le lege una de alta, pentru a fi mai ușor de transportat
Polițiștii locali au tractat căruțele sechestrate ca să le lege una de alta, pentru a fi mai ușor de transportat

În raportul Poliţiei Locale este menţionată şi activitatea derulată în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, când agenţii “au desfăşurat măsuri de asigurare a integrităţii panourilor electorale”. Tot în 2016, printre altele, au mai fost intreprinse de către Poliţia Locală “două acţiuni punctuale, având ca scop depistarea vehiculelor cu tracţiune animală care circulau în municipiul Craiova”, fiind dispusa măsura ridicării unui număr de 14 căruţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS