11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou protest împotriva amnistiei şi graţierii, anunţat pentru duminică la ora 18:00 în Bucureşti

Un nou protest împotriva amnistiei şi graţierii, anunţat pentru duminică la ora 18:00 în Bucureşti

Un nou protest împotriva amnistiei şi graţierii este anunţat pe Facebook pentru duminică la ora 18:00 în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Proteste sunt anunţate duminică, deocamdată, în alte două oraşe: Piteşti şi Piatra Neamţ.

Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 18:00. Pornim în marş la ora 19:30″, anunţă organizatorii.

La Piteşti, protestul este anunţat în Piaţa Vasile Milea, începând cu ora 17:00, iar la Piatra Neamţ în faţa Teatrului Tineretului, în Piaţă Ştefan cel Mare, la ora 18:00.

„Guvernul a încercat adopte miercuri Ordonanţă de Urgenţă cu modificări importante în legislaţia penală. Acesta este un event făcut în urmă declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibilă graţiere a unor fapte de corupţie sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ţine cont de punctul de vedere al altor instituţii„, arată organizatorii evenimentului.

Apoape 4.000 de persoane au ieşit în stradă, miercuri seară în Capitală, dar şi în ţară – Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Timişoara – pentru a protesta faţă de proiectele elaborate de Guvern privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS