12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un consens cu premierul Grindeanu

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un consens cu premierul Grindeanu

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la şedinţa de Guvern, iar înainte de începerea acesteia a avut o discuţie, în biroul premierului, cu şeful Executivului şi cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache.
Klaus Iohannis a făcut o scurtă declaraţie de presă şi a afirmat că a ajuns la un consens cu premierul Grindeanu în ceea ce priveşte ordinea de drept şi siguranţa cetăţenilor. „Am decis în această dimineață să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată, serioasă, cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip să prezidez această ședință”, a spus Iohannis.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi seara, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, dar nu pentru infracţiunile grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore.
„Nu sunt de acord să punem în discuţie probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiuni grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore”, a spus premierul Grindeanu.
Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei şi a graţierii, că va discuta despre o eventuală legea a graţierii cu premierul după ce se vor încheia discuţiile la CSM, precizând că graţierea este susţinută şi de asociaţiile profesionale ale magistraţilor,”pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS