5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii nu vor mai avea trei etape de admitere la liceu

Elevii nu vor mai avea trei etape de admitere la liceu

Elevii de clasa a VIII-a vor avea doar două etape de repartizare pentru admiterea la liceu
Elevii de clasa a VIII-a vor avea doar două etape de repartizare pentru admiterea la liceu

Condițiile de admitere la liceu se schimbă din acest an școlar, punându-se accent mai mult pe media obținută la evaluarea națională și mai puțin pe notele de la clasă. De asemenea, nu vor mai fi trei etape de repartizare a candidaților la liceu, ci doar două, informează inspectorii școlari.

În județul Dolj sunt 5.329 de elevi în clasa a VIII-a, din care 2.012 învață în unitățile școlare din Craiova, iar restul în județ. Toți acești elevi vor fi admiși la liceu după reguli noi. În primul rând, din acest an va crește ponderea mediei de la evaluarea națională de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a. „Crește importanța rezultatelor la Evaluarea Națională, accent punându-se astfel pe rezultatele pe care elevii le obțin la examenele de limba și literatura română și matematică. Noile reguli de admitere sunt stabilite prin Ordinul 5077/2016 privind admiterea în învățământul liceal“, a declarat inspectorul școlar Mona Burcheșin, membru în comisia județeană pentru admiterea la liceu. În ceea ce privește repartizarea elevilor la liceu, aceasta se va face în două etape, în loc de trei. „Prima repartizare computerizată va fi în luna iulie și cea de-a doua etapă va fi pe 8 septembrie. Practic, dispare etapa de repartizare din luna august, care exista în sesiunile anterioare. În etapa din septembrie, vor participa atât elevii care nu au fost admiși la o unitate de învățământ în prima etapă, cât și cei care nu s-au înscris la prima repartizare sau nu au avut situația școlară încheiată“, a mai precizat inspectorul școlar Mona Burcheșin.
Până la evaluarea națională, elevii de clasa a VIII-a își vor testa nivelul de pregătire prin simulările care se vor derula în luna martie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS