10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană: Republica Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro

Comisia Europeană: Republica Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro

Republica Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru a-și acoperi câteva dintre necesitățile financiare de urgență, se arată într-un comunicat remis vineri de Comisia Europeană.

Potrivit agenţiei Agerpres, în urma solicitării formulate de autoritățile de la Chișinău, Comisia a decis acordarea a 40 de milioane de euro sub formă de granturi și a 60 de milioane de euro sub forma unor împrumuturi pe termen mediu, în condiții favorabile de finanțare.

Pentru a intra în vigoare și a permite efectuarea plăților, propunerea trebuie să fie adoptată de către Parlamentul European și de Consiliu și ar urma să însoțească noul program FMI pentru Republica Moldova, aprobat la 7 noiembrie 2016. „În special, asistența macrofianciară ar urma să ajute Republica Moldova să își acopere o parte din nevoile de finanțare externă în următorii doi ani. Această operațiune ar contribui, prin urmare, la reducerea vulnerabilităților economiei legate de balanța de plăți pe termen scurt și de situația bugetară”, se arată în comunicatul Comisiei.

Noua asistență ar urma să fie plătită în trei tranșe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS