9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia ar putea avea un acces mai bun la sistemul de control al frontierelor Schengen

România ar putea avea un acces mai bun la sistemul de control al frontierelor Schengen

Președinția malteză a Uniunii Europene va acționa în direcția îmbunătățirii accesului Bulgariei și României la sistemul de control al frontierelor Schengen pentru schimb de informații, în pofida problemei existente privind aderarea la spațiul Schengen, a anunțat ministrul de interne al Maltei, Carmelo Abela, în fața deputaților din comisia juridică a Parlamentului European, informează agenţia bulgară Novinite, citată de Agerpres.

„După cum știți, eliminarea controalelor la frontierele interne necesită decizia unanimă a Consiliului de Miniștri al UE. Până atunci, președinția malteză a UE va încerca să îmbunătățească, cât de mult poate, accesul Bulgariei și României la bazele de date respective, inclusiv sistemul de intrare-ieșire de-a lungul frontierelor externe”, a declarat el.

Fără o decizie legală de acces, poliția bulgară nu are acces deplin la sistemele de informații ale zonei Schengen, pentru schimbul de informații cu privire la persoanele căutate cu antecedente penale în alte țări ale UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS