21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Nu va fi deloc uşor de construit un buget cu încadrarea într-un deficit de 3 %, dar el este obligatoriu

Iohannis: Nu va fi deloc uşor de construit un buget cu încadrarea într-un deficit de 3 %, dar el este obligatoriu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că i-a cerut premierului Sorin Grindeanu un buget pentru 2017 sustenabil şi solid, primind promisiuni că Executivul se va încadra într-un deficit sub 3% şi va aloca 2% din PIB pentru apărare.

”Am solicitat şi primit informaţii despre cum se vede la nivel de Guvern construcţia bugetului pentru 2017. După părerea mea – şi asta am subliniat în cursul întâlnirii – este foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid care ţine cont de câteva date foarte importante, cum ar fi de exemplu să ne încadrăm într-un deficit sub 3% , să avem o alocare de 2% pentru apărare. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate”, a detaliat Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu.

Potrivit Mediafax, atunci când a fost întrebat dacă măsurile promise de PSD pun probleme bugetului, Iohannis a răspuns: ”Se lucrează pe buget şi bineînţeles discuţiile au fost de natură de a vedea care sunt intenţiile Guvernului, când vom avea bugetul vom putea ştii foarte exact cum s-a lucrat. Însă datele cu care a venit premierul şi ministrul Finanţelor sunt date pe care le-am avut şi noi, evident că am confruntat datele dintr-o parte şi din cealaltă parte. Important e să avem un buget care ţine cont de toate aceste condiţionări”.

Întrebat care este soluţia pentru încadrarea în deficit cu respectarea promisiunilor electorale, Iohannis a precizat că ”asta e problema Guvernului şi a Parlamentului” – să vină cu un buget care este sustenabil şi se încadrează în aceste cerinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS