16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu rămâne în închisoare; decizia este definitivă

Dan Voiculescu rămâne în închisoare; decizia este definitivă

Tribunalul București a respins definitiv marți cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA, informează Agerpres.

Tribunalul a respins o contestație a lui Dan Voiculescu și a menținut decizia dată pe 13 decembrie 2016 de Judecătoria Sectorului 5.

Inițial, Judecătoria stabilise că Dan Voiculescu poate face o nouă cerere de eliberare condiționată în septembrie 2017, însă tribunalul a redus acest termen pentru 24 mai 2017. Pe 28 noiembrie 2016, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiționată a lui Voiculescu, ulterior cazul omului de afaceri ajungând în instanță.

DNA s-a opus ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiționat, pe motiv că acesta a executat prea puțin din pedeapsa primită în dosarul ICA și sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărți scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS