10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie feroviară adaptată la condiţii meteo nefavorabile

Circulaţie feroviară adaptată la condiţii meteo nefavorabile

Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate la nivelul șinei la această oră fiind cuprinse între -30 și -28 de grade C.
Pe două secții CF Mizil-Săhăteni și Buzău-Cilibia circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir, iar pe celălalt fir se fac verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere și consolidare.
Se fac verificări permanete pe toate secţiile de cale ferată pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul şinei în anumite zone) atât la materialul rulant, cât şi la componentele infrastructurii feroviare, iar în staţiile de cale ferată se intervine constant cu utilaje şi personal pentru menţinerea infrastructurii în condiţii optime. Peroanele, intrările şi ieşirele din tunelele pietonale sunt de asemenea curăţate permanent.
Toate aceste măsuri necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea.

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivelul șinei la această oră:
-28 grade C Petroșani
-26 grade C Bușteni
-30 grade C Miercurea Ciuc
-20 grade C București
-27 grade C Sibiu
– 23 grade C Ghimeș
-20 grade C Teiuş
-20 grade C Aiud

Pe parcursul zilei de astăzi sunt în vigoare cele două avertizări meteoroglogice – COD PORTOCALIU în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, și COD GALBEN în Crişana şi Banat unde vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți la condiţiile meteo nefavorabile.

CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători vor fi avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.
Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:
CFR Călători (operator național)

Acasă


SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)
http://www.regiotrans.ro/#/cautare/
SC Interregional SRL (operator privat)
http://www.viaterraspedition.ro/
SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)
https://www.transferoviarcalatori.ro/
SC Softrans SRL (operator privat)
http://www.softrans.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS