12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul general al României: Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor

Procurorul general al României: Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor

„Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor”, a declarat luni procurorul general al României, Augustin Lazăr, întrebat cu privire la păstrarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

„Din punct de vedere al magistraților, aș dori să vă spun că o monitorizare a magistraților nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Adică este o chestiune de voință politică, știți dumneavoastră de ce. Magistrații își fac datoria și probabil că există anumite persoane care ar dori să își pună în practică agenda lor și nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi MCV-ul”, a afirmat Lazăr, citat de Agerpres.

Despre discuția avută astăzi cu ministrul Justiției, procurorul general a declarat că a fost una cu caracter general privind problematica administrării Ministerului Public.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției despre dosarul deschis în urma înregistrărilor cu Sebastian Ghiță, procurorul general a subliniat că „dosarele concrete nu se discută cu nimeni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS