12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedinţia avertizează asupra deprofesionalizării managementului şcolar

Preşedinţia avertizează asupra deprofesionalizării managementului şcolar

Numirea prin derogare a unor directori de şcoală care nu au promovat examenul sau nu au s-au înscris la concurs ar putea duce la o deprofesionalizare a managementului şcolar, a avertizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit HotNews.ro. reprezentanta preşedinţiei a arătat că numirea unor foşti directori care nu au trecut un examen, în aceleaşi funcţii, reprezintă un lucru periculos pentru sistemul de educaţie.

Întrebată dacă a fost solicitată de la Ministerul Educaţiei o harta cu nominalizările directorilor care au fost repuşi în funcţie după ordinul dat de noul Ministru al Educaţiei, Mădălina Dobrovolschi.

„Deja Consilierul de stat a făcut public acest lucru. Există o comunicare din acest punct de vedere cu Ministerul şi se doreşte a ajunge aici la noi şi a ajunge pe biroul domnului Preşedinte această lista, întrucât este, aşa cum a subliniat şi Consilierul de stat, un semnal negativ în legătură cu modul în care funcţionează acest sistem foarte important, sistemul educaţiei, supus unei astfel de decizii. Semnalul negativ conduce spre ideea unei posibile deprofesionalizări, în contextul în care directori, foşti directori care nu au trecut un examen ajung să ocupe din nou acele funcţii”, a declarat reprezentanta preşedinţiei.

„Cred că fiecare român poate să înţeleagă cam cât de periculos este acest lucru pentru sistemul de educaţie din România, pe care toţi ni-l dorim mai performant. Cu atât mai mult este, iată, rolul Preşedintelui să se asigure că nu există astfel de derapaje într-un sistem esenţial pentru un stat sănătos”, a adăugat Mădălina Dobrovolschi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS