10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaura Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la acuzaţiile la adresa sa

Laura Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la acuzaţiile la adresa sa

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat luni că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmațiile la adresa ei lansate în spațiul public în luna decembrie și la începutul lui ianuarie.

„În ceea ce priveşte atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de Justiţie, v-aş ruga să observaţi că sunt făcute de inculpaţi, care sunt cercetaţi în dosarele DNA, de inculpaţi care sunt trimişi în judecată sau chiar condamnaţi de DNA sau de persoane care îi susţin. Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Deşi am făcut mai multe demersuri constituţionale aceste atacuri au continuat. Doar la sfârşitul anului trecut am făcut peste 14 sesizări la CSM cu privire la afirmaţiile tendenţioase, denigratoare, uneori chiar ridicole, am sesizat CNA cu privire la 12 emisiuni (…). În cursul zilei de azi, cu privire la acuzaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie şi ianuarie din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM, practic răspunsul meu îl veţi găsi în sesizarea mea atunci când va fi făcută publică”, a declarat Kovesi, citată de tvr.ro şi Agerpres.

Despre fostul deputat Sebastian Ghiţă, Kovesi a spus că „nu comentează declaraţiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt instrumentate la DNA”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS