12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele României la şedinţa CSM: "O lege a amnistiei ar albi dosarele politicienilor"

Preşedintele României la şedinţa CSM: „O lege a amnistiei ar albi dosarele politicienilor”

Magistraţii care au făcut parte din Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) în ultimii şase ani s-au întâlnit, vineri, cu noua componenţă a consiliului, pentru predarea mandatului.
La această şedinţă participă preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului fiind invitat în fiecare an la şedinţa în care se alege conducerea Consiliului Superior al Magistraturii.
Senatul a validat, în şedinţa plenului din data de 27 decembrie, lista magistraţilor aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), decizia fiind luată cu unanimitate de voturi..
Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că o lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ.
„Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, dl ministru (n.r. al Justiției). Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră”, a afirmat șeful statului.
Din CSM fac parte Simona Camelia Marcu – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mariana Ghenea – ÎCCJ, Lia Savonea – Curtea de Apel Bucureşti, Nicoleta Margareta Ţînţ – Curtea de Apel Braşov, Andrea Annamaria Chiş – Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag – Tribunalul Neamţ, Evelina Mirela Oprina – Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Bălan – Judecătoria Timişoara, Mihai Bogdan Mateescu – Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Codruţ Olaru – Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Cristian Mihai Ban- Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Florin Deac – Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, Nicolae Andrei Solomon – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tatiana Toader – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS