10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate47 de drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui sunt închise circulaţiei

47 de drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui sunt închise circulaţiei

Poliţia Română a anunţat că 47 de sectoare de drumuri naţioanle sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului, printre care şi Autostrada Soarelui Bucureşti – Constanţa. Reamintim faptul că în judeţul Dolj nu a fost închis niciun drum.

Militarii români acţionează pe Autostrada Soarelui (A2) cu mijloace tehnice de mare tonaj pentru deblocarea autovehiculelor şi degajarea drumului; echipe de militari acţionează şi pe DN2A şi DN22 pentru înlăturarea efectelor căderii masive de zăpădă, anunţă MApN.

Ministerul Transporturilor a lansat vineri o platformă web pentru informarea în timp real cu privire la infrastructura afectată de înzăpeziri.

Harta este publicată pe site-ul http://www.mt.gov.ro/ harta interactivă cu starea infrastructurii de transport afectată de înzăpeziri şi este este disponibilă la link-ul: http://goo.gl/jJWIJu.

Platforma prezintă în timp real şi în mod dinamic sectoarele de drumuri cu circulaţia închisă sau ingreunată. De asemenea, sunt prezentate şi sectoarele de cale ferată cu circulaţia trenurilor întreruptă sau îngreunată precum şi zonele de intervenţie a plugurilor simple şi hidraulice ce acţionează pentru eficientizarea traficului pe calea ferată. Pe hartă pot fi vizualizate în timp real şi codurile meteorologice pe judeţe.

Harta este actualizată permanent de către echipele operative ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CFR SA şi CFR Călători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS