24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Ministrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Unitățile militare sunt pregătite să amenajeze spații de cazare în cazul unor eventuale evacuări ale populației din zonele afectate de vremea rea, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit Agerpres, el a precizat că sunt pregătiți pentru intervenție 2.658 de militari, cu 376 mijloace tehnice, autosanitare, automacarale, precum și cinci elicoptere și un avion.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22,00 — 7 ianuarie, ora 10,00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru mai multe județe din țară.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie, între orele 2,00 — 18,00, există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea și București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS