11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate165.000 de români au cheltuit peste 40 milioane euro pe vacanţe de Revelion în ţară şi în străinătate

165.000 de români au cheltuit peste 40 milioane euro pe vacanţe de Revelion în ţară şi în străinătate

Aproximativ 155.000 de români şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, în creştere cu 7% faţă de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei (34,4 milioane euro), cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor estimative anunţate marţi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, citate de HotNews.

În străinătate au călătorit prin intermediul agenţiilor de turism, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an, aproape 10.000 de români, în creştere cu 22%.

Aceştia au cheltuit în afară ţării, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane euro, suma cu 23% mai mare faţă cea din anul anterior.

Destinaţiile din România au continuat să fie cele mai preferate, tendinţa care se va păstra pe tot parcursul anului 2017, pe fondul turbulenţelor internaţionale şi a siguranţei pe care o oferă România că destinaţie de vacanţă, susţin jucătorii din turism.

Peste 29.000 de români au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunile balneare, în creştere de 3,5%, faţă de anul trecut. Creşteri s-au înregistrat şi în Delta Dunării, dar nu şi pe litoral.

În continuare, cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion se înregistrează în turismul rural. Astfel, 55.000 de turişti au preferat să-şi petreacă noaptea dintre ani la pensiuni, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Creşteri s-au înregistrat şi în zonele montane, unde 38.000 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţă de Revelion la munte, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României au plătit peste 35.000 de persoane, în creştere cu 16% faţă de anul anterior.

Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Straja, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS