21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGSU: Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie de Anul Nou

IGSU: Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie de Anul Nou

Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor, în cazul producerii unor situații de urgență, informează IGSU într-un comunicat de presă.

În noaptea dintre ani, echipajele de intervenție au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

În intervalul menționat, salvatorii au intervenit, la 2.670 situații de urgență, dintre care 264 incendii și 2.162 pentru acordarea primului ajutor medical. De asemenea, echipajele operative au desfășurat 12 misiuni de descarcerare, 67 pentru deblocare/salvare, precum și 165 intervenții în sprijinul comunităților.

„Totodată, în perioada de referință, 2.193 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 35 au fost salvate din medii ostile vieții. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 11 % față de perioada sărbătorilor de anul trecut, fiind înregistrate cu 269 intervenții mai multe în acest an”, menționează IGSU.

Pe de altă parte, urgențele medicale au fost gestionate de 260 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, 27 unități de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanțe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic și 41 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS