10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul secretar general al ONU și-a început mandatul cu un apel pentru pace

Noul secretar general al ONU și-a început mandatul cu un apel pentru pace

Noul secretar general al ONU, António Guterres, și-a început duminică mandatul în fruntea organizației internaționale cu un apel pentru pace în lume, informează Agerpres.

„Azi, de Anul Nou, cer tuturor să urmărim același scop: să facem din pace prioritatea noastră”, a declarat Guterres, în primul său mesaj ca șef al ONU.

Fără a menționa niciun conflict în mod aparte, diplomatul portughez a pledat pentru o încetare a focului pe „câmpurile de luptă” pentru a trece la negocieri menite a conduce la „soluții politice”.

„Pacea trebuie să fie obiectivul și ghidul nostru”, a spus Guterres, într-un mesaj video înregistrat în engleză, franceză, spaniolă și portugheză.

Noul secretar general al ONU a întrebat ce poate face comunitatea internațională pentru a ajuta milioanele de oameni care trăiesc „prinși în războaie care nu par a avea sfârșit”.

„Din aceste războaie nimeni nu iese învingător, toți pierd”, a deplâns Guterres, care a denunțat în mod special impactul asupra populației civile.

„Să facem din 2017 un an al păcii”, a conchis, în prima zi a mandatului său de secretar general al ONU, Antonio Guterres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS