8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Mii de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Mehedinţi: Mii de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Având în vedere Planul Național de Acțiune „FOC DE ARTIFICII”, poliţiştii Serviciului A.E.S.P., din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, au identificat în zona centrală din municipiu, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 17-60 ani, în timp ce dețineau în mod ilegal asupra lor un număr total de 766 bucăți articole pirotehnice(petarde).
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că aceștia au achiziționat petardele din aceeași zonă, articolele pirotehnice fiind ridicate de către organele de poliție în vederea indisponibilizării, pe numele persoanelor în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive”.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale și Ordine Publică ai Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat, ieri, la intersecția străzilor Doctor Saidac și Lazăr din municipiu, un tânăr, în vârstă de 21 ani, din Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, având asupra sa zece cutii a câte o sută bucăți materiale explozive tip petarde și cinci materiale explozive tip rachete, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Tot ieri, poliţiştii din Orşova, au depistat un bărbat în vârstă de 40 ani, din municipiul Orşova, județul Mehedinți, în zona pieţei centrale din municipiu, în timp ce deținea asupra sa un număr de 31 materiale pirotehnice (petarde).
Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive”, întreaga cantitate de materiale pirotehnice fiind ridicată în vederea confiscării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS