21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur în România, marți noaptea

Cutremur în România, marți noaptea

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc, marți noaptea, în jurul orei 1:21, în județul Vrancea. Seismul a fost resimțit atât în București, cât și în Craiova. Epicentrul a fost localizat la șase kilometri vest de zona Nereju, județul Vrancea, la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit şi în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. Un alt cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului. „De la ora producerii cutremurului şi până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, potrivit unei informări postate de reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS