6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări pentru un trafic rutier în siguranţă

Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.
Conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A1 Sibiu – Deva trebuie să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule și să nu se angajeze în depăşiri riscante, întrucât pe tronsonul Cristian – Apoldu de Jos (în județul Sibiu) se semnalează ceață densă. Aceeași situație este semnalată în județul Teleorman, pe DE70 și în județul Bihor, pe DN19 Oradea – Carei, pe tronsonul Biharia – Tămășeu, DN19E Biharia – Marghita și pe DN76 Oradea – Deva, între localitățile Oradea și Ceica.
Având în vedere atenționarea meteorologică Cod Galben de vreme rea, emisă în această dimineață de Administraţia Naţională de Meteorologie, care va intra în vigoare diseară, la ora 20.00, conducătorii auto trebuie să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS