11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mulţi deputaţi, în stare de incompatibilitate. Lia Olguţa Vasilescu nu a decis dacă rămâne deputat

Mai mulţi deputaţi, în stare de incompatibilitate. Lia Olguţa Vasilescu nu a decis dacă rămâne deputat

Mai mulţi deputaţi din noul Parlament sunt în situaţie de incompatibilitate, potrivit notificărilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmând ca în termenul legal noii aleşi să opteze între mandatul de deputat şi funcţia incompatibilă, demisionând potrivit opţiunilor lor.

Potrivit Mediafax, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu care deţine şi calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, că îşi rezervă dreptul de a opta între cele două funcţii în termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificării.

Deputatul PSD Eliza Peţa a transmis conducerii Camerei Deputaţilor că se află în situaţie de incompatibilitate, deţinând şi funcţia de administrator/director la S.C. Salubritate Craiova, urmând ca în termenul prevăzut de lege să aleagă între cele două funcţii.

În situaţie de incompatibilitate se mai află, printre alţii, deputatul PSD Mihaela Huncă, Ioan Balint (PMP), deputatul PSD Zamfira Constantin, deputatul PNL Robert Sighiartău, liberalul Aurel Varga şi deputatul PNL Marius Bodea.

ANI precizează la solicitarea Parlamentului că „deputatul sau senatorul care la data intrării în exerciţiul mandatului se află în una dintre situaţiile prevăzute în prezentul statut sau în alte legi speciale are la dispoziţie un termen de 15 zile pentrz a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate. După expirarea acestui termen, deputatul sau sentaorul va opta în termen de 30 de zile între mandatul de deputat sau senator şi funcţia ori funcţiile incompatibile, demisionând conform opţiunii sale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS