6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGSU: Peste 2.300 de intervenţii ale pompierilor de Crăciun, cu 9% mai mult faţă de anul trecut

IGSU: Peste 2.300 de intervenţii ale pompierilor de Crăciun, cu 9% mai mult faţă de anul trecut

Pompierii au intervenit, în perioada 24-25 decembrie, la nivel naţional, la peste 2.300 de cazuri de urgenţă, cele mai multe pentru acordarea primului ajutor, numărul fiind cu 9% mai mare faţă de perioada Crăciunului din 2015, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„În perioada 24-25 decembrie a.c., la nivel naţional au fost derulate 2.392 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 203 misiuni de stingere a incendiilor, 2.036 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 17 misiuni de descarcerare, 20 pentru deblocare/salvare, precum şi alte 116 intervenţii în sprijinul comunităţilor. De asemenea, în cele două zile, 2.084 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 27 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Anul acesta au fost înregistrate cu 190 de intervenţii în plus faţă de Crăciunul din 2015, numărul fiind cu 9% mai mare. În Ajun şi în prima zi a Crăciunului, peste 4.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la serviciu, la nivel naţional. În prima zi de Crăciun, pe şoselele din ţara noastră s-au înregistrat cu aproximativ 14% mai puţine accidente rutiere, faţă de Crăciunul din anul 2015, totodată fiind înregistrate scăderi şi în cazul faptelor penale cu violenţă, cu 24% mai puţine anul acesta, anunţă IGPR. În prima zi de Crăciun, peste 10.300 de poliţişti au fost prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, mai ales în zonele frecventate de turişti, în pieţe şi în zona bisericilor, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). „Prezenţa activă a poliţiştilor, în prima zi de Crăciun, a făcut ca numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut (o scădere de 24%).De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, constatându-se o uşoară scădere a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori (o scădere de 14%). Totodată, nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.Sărbătorirea Crăciunului în siguranţă s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.”, se precizează în comunicatul citat.

Reprezentanţii IGPR susţin că activitatea poliţiştilor, în special a celor de la Rutieră, se va intensifica luni, 26 decembrie, în contextul în care mulţi dintre românii plecaţi să petreacă Crăciunul se întorc acasă. „Recomandăm tuturor cetăţenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic”, mai precizează Poliţia Română.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS