5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului condamnă atentatele de la Berlin, Zurich și Ankara

Avocatul Poporului condamnă atentatele de la Berlin, Zurich și Ankara

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, condamnă atentatele de la Berlin, Zurich și Ankara, în care și-au pierdut viața oameni nevinovați și a fost asasinat un reprezentant al diplomației ruse.

„Berlin, Zurich și Ankara, ca și întreaga Europă, trec, în ultimele ore, prin momente grele, în care democrația și siguranța cetățenilor sunt puse la grea încercare. În fața acestui val de violențe gratuite, Avocatul Poporului transmite condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă solidaritatea cu persoanele rănite și cu popoarele german, elvețian și rus”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, citat de Agerpres.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împușcat, luni, de un polițist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara.

Tot luni, la Berlin, un camion a intrat într-un târg de Crăciun, lovind numeroși vizitatori. Potrivit poliției germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. Un număr de 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Și în Zurich cel puțin trei persoane au fost rănite luni într-un schimb de focuri înregistrat în apropiere de un centru islamic din oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS