6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoză ANM: Va ninge după 28 decembrie

Prognoză ANM: Va ninge după 28 decembrie

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi în general normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, precum și precipitații sub formă de ninsoare, în special după data de 28 decembrie,  informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, majoritatea nopților și a dimineților din prima săptămână vor fi cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Astfel, în medie, temperaturile maxime se anunță în creștere ușoară, cu excepția zilei de 21 decembrie când vor scădea, și se vor încadra între un grad și 5 grade, iar cele minime, fără variații importante, între—6 și—5 grade. În săptămâna a doua, temperatura aerului va fi relativ staționară în cursul zilelor și, în general, în creștere pe durata nopților. Majoritatea valorilor vor fi în jurul celor normale sfârșitului de an, cu maxime în medie de 4 — 5 grade și minime de la—4 la—3 grade. Precipitații sunt așteptate în perioada 28 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, iar în restul timpului condițiile de semnalare a acestora vor fi foarte reduse.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între—4 și 3 grade, iar cele minime între—11 și—5 grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de zero grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ—1 grad, în timp ce media minimelor va fi între—7 și—6 grade Celsius. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS