11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRio de Janeiro, primul peisaj urban inclus în Patrimoniul mondial UNESCO

Rio de Janeiro, primul peisaj urban inclus în Patrimoniul mondial UNESCO

Orașul Rio de Janeiro a primit oficial marți titlul de „Primul peisaj urban clasificat Patrimoniu Mondial al UNESCO”.  Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat la poalele statuii lui Cristo Redentor cu brațele deschise de pe muntele Corcovado.
Este vorba de o premieră, titlul de sit al Patrimoniului Mondial în categoria Peisaj Cultural și Urban fiind până acum rezervat grădinilor istorice, monumentelor, palatelor și cetăților, dar niciodată unui oraș.
Situl este format dintr-un decor urban excepțional care cuprinde elementele cheie naturale care au modelat și au inspirat dezvoltarea orașului: de la cele mai înalte puncte muntoase din Parcul Național Tijuca până la mare. Situl mai cuprinde Grădina Botanică, înființată în 1808, Muntele Corcovado cu statuia celebră a lui Hristos, și dealurile din jurul Golfului Guanabara, inclusiv peisajele extinse de-a lungul plajelor Copacabana, care au contribuit la cultura vie în aer liber a acestui oraș spectaculos. Rio de Janeiro, este, de asemenea, recunoscut pentru inspirația artistică care i-a inspirat pe muzicieni, peisagişti şi urbanişti, potrivit whc.unesco.org.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS