17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş nu confirmă că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal

Cioloş nu confirmă că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal

Guvernul precizează, într-un comunicat, că premierul Dacian Ciolos „nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, respectiv reducerea cu un punct a TVA, menţinerea taxei pe stalp si reducerea accizelor la carburanti.

„În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei”, se arată în comunicatul transmis presei în această seară de Guvern.

Pe de alta parte, în comunicat se precizează că „premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi într-un interviu, că a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi i-a cerut acestuia să analizeze posibilitatea amânării pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual, renunţarea la reducerea accizelor la carburanţi şi la eliminarea taxei pe construcţii speciale, aşa zisa taxă pe stalp.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru HotNews.ro că premierul Dacian Ciolos lua in calcul aceste masuri inainte de discutia telefonica pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

Primul ministru „Ciolos ia in calcul prorogarile” deoarece „acest guvern isi doreste stabilitate si predictibilitate fiscală” şi „va face totul ca acest deziderat să rămână în picioare”, a spus Iolu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS