8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘtampila unei secții de votare din Hunedoara a fost aruncată pe foc, din greșeală

Ștampila unei secții de votare din Hunedoara a fost aruncată pe foc, din greșeală

Ștampila de control a secției de votare 290 din comuna Blăjeni, județul Hunedoara, a fost refăcută duminică după-amiază, după ce, din greșeală, a fost aruncată în foc împreună cu alte hârtii fără valoare, a informat Biroul Electoral Județean (BEJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

‘Se pare că au aruncat ștampila în foc. Am demarat procedurile să refacem ștampila de control a secției de votare. Incidentul nu afectează procesul electoral. Din cele declarate, în acea secție sunt buletine de vot ștampilate cu ștampila de control a secției de votare. Deci, nu va fi o problemă care să implice suspendarea votării’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BEJ Hunedoara, judecătoarea Lucia Stanciu.

Incidentul din comuna Blăjeni vine după unul similar petrecut duminică dimineața la secția de votare 31 din Deva, unde, din neatenție, ștampila de control a secției a fost aruncată pe foc, înainte de începerea procesului de votare. BEJ Hunedoara a dispus refacerea imediată a ștampilei, astfel că secția de votare s-a deschis normal, la ora 7,00.

O altă ștampilă de control a fost refăcută la secția de votare 264 din comuna Balșa, după ce prima s-a pierdut. Procesul de votare nu a fost afectat.

În județul Hunedoara sunt 254 de secții de votare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS