10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăsturnări de situații pentru directori după contestații

Răsturnări de situații pentru directori după contestații

Vineri s-au afișat rezultatele finale ale concursului pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ
Vineri s-au afișat rezultatele finale ale concursului pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ

Rezultatele finale în urma concursului pen­­­tru director și director adjunct au fost afișate vineri, după soluționarea contestațiilor.
În județul Dolj au fost depuse 30 de solicitări pentru reevaluarea interviului, formulate de candidații care au optat pentru funcțiile de conducere din 21 de unități de învățământ. În urma cererilor depuse, în 22 de cazuri punctajele au crescut, iar în alte opt situații candidații s-au ales cu punctaje mai mici.
Din primele date în cazul a trei unități de învățământ, modificarea punctajului a dus și la schimbarea candidaților declarați promovați pe funcțiile respective.
O astfel de situație este la Liceul Tehnologic „Aurelian Ionete“ din Malu Mare. La această unitate școlară, inițial, nici un candidat nu a promovat concursul pentru funcția de director. În urma contestației, Ana Cismaru a fost declarată promovată ca manager.
Altă unitate la care s-a schimbat candidatul promo­­vat pentru funcția de ma­­na­ger este Liceul „Henri Coandă“ din Craiova. După reevaluarea probei de interviu, care a constat atât în analiza planului de dezvoltare instituțională, cât și în analiza înregistrărilor video din timpul probei pentru funcția de manager a fost promovată Mihaela Brumar.
Modificări au apărut și la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ din Craiova, unde concursul pentru director adjunct a fost promovat de profesorul Tudorache Tudor.
În perioada următoare, candidații care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții trebuie să aleagă unitatea la care rămân. Pe 16 decembrie, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj va valida lista celor care vor prelua mandatele de conducere a unităților școlare pentru următorii patru ani.
În cazul a cel puțin 14 unități școlare directorii se vor numi cu detașare pentru că fie nu a promovat nici un candidat din cei înscriși, fie nu s-a înscris nimeni pentru concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS