15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Secureanu, arestat preventiv

Florin Secureanu, arestat preventiv

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că în perioada 2009-2016 „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei, potrivit Mediafax.

Fostul manager al Spitalului Malaxa a mers vineri la DNA, unde a fost informat că este urmărit penal. După mai multe ore de audieri procurorii au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. „Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa. Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăţi nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa şi în consecinţă nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel bunuri instituţiei publice”, anunţă DNA.

În perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Florin Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară, societatea plătind 470 de deplasări ale acestuia şi ale apropiaţilor săi, în valoare de 801.138 lei.

„Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România”, precizează procurorii.

Florin Secureanu a deţinut funcţia de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS