11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezidenții în medicină își pot alege repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere

Rezidenții în medicină își pot alege repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere

Pentru a putea pune la dispoziție medicilor rezidenți din România o paletă mai largă de opțiuni în ceea ce privește rezidențiatul, Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfaţă de afişare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților.

 

Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului naţional de intrare în rezidențiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susţineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfaţă şi de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății.

Astfel, sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura tranparența procesului.

Ca urmare a colaborării dintre Ministerul Sănătății şi GovITHub, candidaţii au putut beneficia de o metodă clară şi eficient de prezentare  a informaţiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecţie și de repartizare.

Ministerul Sănătăţii a fost beneficiarul direct al acestei actualizări a sistemului informatic. Pe lângă acesta, beneficiarii indirecţi sunt Centrele Universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timişoara, cât și cei 5757 candidaţi – din care 3728 eligibili.

Mai multe detalii despre contribuția echipei GovIThub in actualizarea sistemului informatic folosit la repartizarea medicilor rezidenți din România sunt disponibile la adresa http://ithub.gov.ro/2016/11/28/rezidentiat-2016/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS