6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul accidentului aviatic din Columbia: 75 de morţi şi şase supravieţuitori

Bilanţul accidentului aviatic din Columbia: 75 de morţi şi şase supravieţuitori

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul căreia se aflau 81 de persoane – nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbușit marți într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Clubul Chapecoense a dezvăluit lista definitivă a supraviețuitorilor accidentului aviatic din Columbia. Cele șase persoane care au supraviețuit acestei catastrofe aeriene sunt trei jucători ai clubului Chapocoense, Alan Ruschel, Jackson Follmann și Neto, doi membri ai echipajului, Ximena Suarez și Erwin Tumiri, și un jurnalist, Rafael Valmorbida. Echipa de fotbal Chapecoense urma să joace miercuri la Medellin prima manșă a finalei Copei Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Președintele Michel Temer a decretat, începând de marți, trei zile de doliul național în Brazilia după catastrofa aeriană din Columbia.

Cele două cutii negre ale ale avionului au fost găsite.

Guvernatorul provinciei columbiene în care s-a prăbuşit avionul, Luis Perez Gutierrez, a anunţat că specialiştii vor analiza conţinutul cutiilor negre pentru a stabili cauza tragediei. În timpul unui apel de urgență în jurul orei 3.00GMT, în timpul nopții de luni spre marți, pilotul se plângea de pene electrice.

Aparatul de zbor al companiei boliviene Lamia, un Aeropspace 176 britanic, fusese pus în circulație în 1999.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS