14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii Antifraudă Fiscală, controale mai dese în „luna cadourilor”

Inspectorii Antifraudă Fiscală, controale mai dese în „luna cadourilor”

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) anunţă că va efectua în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie o acţiune operativă de control la nivel naţional. „Este începutul unei serii de verificări ce se vor desfăşura pe întreg parcursul lunii decembrie”, informează Mediafax.

Controalele au fost programate astfel „ca urmare a intensificării anumitor activităţi economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce priveşte manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale şi vamale, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”.

Inspectorii Antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele de transport, de provenienţă şi în documentele vamale. „Activităţile de monitorizare şi de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informaţiile obţinute să fie valorificate pe parcursul acestor acţiuni operative”, precizează DGAF.

De asemenea, în programarea acţiunilor s-a ţinut cont de constatările obţinute în operaţiunile „Cristal” şi „Helios”. „O atenţie deosebită se va acorda centrelor comerciale şi zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri”, avertizează DGAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS