17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția Rutieră se modernizează cu microfoane și camere de luat vederi

Poliția Rutieră se modernizează cu microfoane și camere de luat vederi

Poliţia Română se modernizează. Potrivit b1.ro, agentii vor primi camere de filmat în miniatură dotate cu microfoane. Acestea vor fi folosite în primul rând pentru siguranţa poliţiştilor rutieri, dar şi pentru prevenirea mituirii agenţilor de poliţie.

“Vă salut cu respect! Bogdan Dinu mă numesc, Brigada Autostrazi. Vă anunț că următoarea conversație este înregistratată, atât video cât și audio. Vă rog să îmi prezentați și mie documentele dvs și ale mașinii”.

Aşa se vor desfăşura de acum încolo discuţiile dintre poliţiştii rutieri şi şoferi, după ce vor fi dotaţi cu noile „body cam” din 2017. Oamenii legii se arată încântaţi de dotările moderne pe care le vor avea la dispoziţie.

“Este un lucru foarte bun, un aparat care ne trebuie, care va îmbunătăți nivelul discuțiilor între polițiști și conducătorul auto. Este ca o probă împotriva acuzațiilor care pot fi aduse polițiștilor care se află în exercitarea activităților”, a declarat pentru b1.ro Bogdan Dinu, agent-șef Poliția Rutieră.
Sindicaliştii din Poliţie susţin că investiţia făcută nu reprezintă doar un moft, ci o necesitate.

”Probabil că unii șefi din Poliția Română nu își doresc ca realitatea din teren să fie văzută pe camere.
Proiectul pe care l-am început și demersul pe care îl facem au început de la niște cifre ale raportului ONU. Între 2014-2016 au existat 3000 de plângeri împotriva polițiștilor, și doar în 4 cazuri au fost trimiși în judecată. Pentru restul de 2.996 de polițiști, aceste plânegri au reprezentat o hărțuire și un motiv să nu își mai facă datoria așa cum trebuie”, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS