6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin: Ţări NATO au fost supuse presiunilor SUA pentru a găzdui sisteme antirachetă. Rusia va riposta

Putin: Ţări NATO au fost supuse presiunilor SUA pentru a găzdui sisteme antirachetă. Rusia va riposta

Ţări membre NATO au fost supuse presiunilor Statelor Unite pentru a accepta sisteme antibalistice, acuză preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, avertizând cu măsuri simetrice şi apreciind că Alianţa Nord-Atlantică creează „ameninţări externe” pentru a impune reguli ţărilor membre.

„Nu înţeleg logica partenerilor noştri. Uneori pare că încearcă să instituie disciplina în Alianţa Nord-Atlantică, pentru a obliga ţările membre să se conformeze. De aceea, au nevoie de un inamic extern”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

„În pofida tuturor îngrijorărilor stârnite de Iran, se pare că această ţară nu se ridică la nivelul rolului de inamic extern”, a adăugat Putin, exprimând îngrijorare privind extinderea Alianţei Nord-Atlantice.

„Atunci când o ţară aderă la NATO, îi este imposibil să opună rezistenţă unui lider NATO precum Statele Unite, care ar putea impune găzduirea unor sisteme de genul celui antirachetă, a unor noi baze militare sau a unor sisteme de atac”, a continuat Putin.

„Iar Rusia ce ar trebui să facă!? Suntem forţaţi să luăm contramăsuri, adică să îndreptăm sistemele noastre de rachete spre instalaţiile pe care le considerăm ameninţări. Situaţia devine tensionată”, a atras atenţia liderul rus.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a avertizat că Rusia va trebui să neutralizeze toate ameninţările la adresa securităţii, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS