10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a promulgat legea privind industria națională de aparăre

Iohannis a promulgat legea privind industria națională de aparăre

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind industria națională de apărare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

După cum informează Agerpres, în octombrie, Senatul a adoptat, în calitate de Cameră decizională, Legea privind industria națională de apărare, prin care se stabilește că obiectivele referitoare la protejarea intereselor naționale de apărare se realizează prin susținerea efortului de înzestrare a instituțiilor din cadrul forțelor sistemului de apărare.

Potrivit raportului Comisiilor de resort ale Senatului, însușit de plen, propunerea legislativă are ca obiect crearea cadrului legal privind industria națională de apărare, reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea și regruparea de capacități, stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea produselor specifice domeniului, precum și participarea la activitățile industriei europene de apărare.

Actul normativ a fost inițiat de parlamentarii PSD Titus Corlățean — senator, Ion Mocioalcă și Niță Constantin — deputați.

Tot luni, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea OUG nr. 51/2014 pentru modificarea și completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS