9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din ţară

Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din ţară

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă, în această dimineață, pe mai multe druuri din ţară.  De asemenea, temperaturile negative vor favoriza condițiile de polei.

Ceața este prezentă pe drumurile din Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita – în unele zone vizibilitatea scade sub 50 de metri.

Tot de ceață avem parte și în zona de câmpie a județului Alba. Până la ora 11:00 vizibilitatea va fi izolat sub 50 de metri și se va putea forma polei.

Mai mult, în județul Sibiu, este cod galben de vânt – poate atinge la rafală 60-70 de kilometri/oră.

Pe autostrada A1, pe tronsonul Cunţa – Sebeş vizibilitatea este de aproape 100 de metri, iar între Sebeş – Deva scade sub 50 de metri .

Polițiștii rutieri  recomandă șoferilor să mărească distanța între mașini, să circule prudent și să folosească luminile de ceață împreună cu cele de întâlnire.  Pe autostradă, nu opriți pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei defecțiuni, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mari!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS