21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF adaugă rubrici noi pentru completarea formularului „Adeverinţă de venit”

ANAF adaugă rubrici noi pentru completarea formularului „Adeverinţă de venit”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) propune includerea în formularul „Adeverinţă de venit” a informaţiilor privind veniturile brute, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Sunt vizate, astfel, „veniturile brute realizate din salarii obţinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare tehnologică, din pensii mai mici decât plafonul de impozitare şi din salarii obţinute de persoanele fizice cu dizabilităţi grave sau accentuate”, menţionează ANAF.

„Adeverinţa de venit” este documentul prin care se atestă veniturile realizate de persoanele fizice, în cursul unui an fiscal, înregistrate în evidenţa fiscală pe baza declaraţiilor depuse de acestea şi/sau de către terţi.

Potrivit ANAF, a fost propus proiectul de ordin, pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Adeverinţă de venit” şi „Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit” şi pentru actualizarea şi aprobarea procedurii privind completarea formularului „Adeverinţă de venit”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS