11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul românilor care cred că apartenenţa la UE e un lucru bun a scăzut cu 11 puncte faţă de anul trecut

Numărul românilor care cred că apartenenţa la UE e un lucru bun a scăzut cu 11 puncte faţă de anul trecut

Numărul românilor care cred că apartenenţa la UE e un lucru bun a scăzut în 2016 cu 11 puncte faţă de anul trecut, arată cel mai recent Eurobarometru, informează HotNews.ro. Este a două cea mai drastică scădere din UE, după Grecia. Spre deosebire de Grecia, România a înregistrat în acest an cea mai mare creşterea economică din UE.

Chiar dacă numărul românilor care cred că apartenenţa la UE e un lucru pozitiv pentru ţară lor a saczut, el a rămas totuşi în media UE – 53%, exact valoarea medie a Uniunii Europene. De asemenea, în România a crescut într-un an cu 9 puncte procentajul românilor care cred că apartenenţa la UE e un lucru rău (până la 17%)

De asemenea, a scăzut cu 8 puncte (până la 64%) procentul românilor care cred că România a beneficiat de apartenenţa la UE. Media europeană e de 60%. Faţă de anul trecut a crescut dramatic numărul românilor care cred că UE se îndreaptă într-o direcţie greşită (+19 puncte, până la 40%).

Dintre cei care consideră că statutul de membru a adus beneficii, 44% nominalizează printre acestea accesul la noi locuri de muncă. La polul opus, cele mai mari creşteri se înregistrează în Slovacia, Finlanda şi Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS