24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va încălzi uşor joi şi vineri

Vremea se va încălzi uşor joi şi vineri

Meteorologii anunţă că vremea se va încălzi uşor joi şi vineri, în special în vestul ţării şi în zonele montane şi submontane. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general comparabile cu cele din intervalul precedent şi vor continua să fie mai mici decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie.

Joi

În vest, nord-vest şi centru vor fi înnorări şi local precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief şi mixte la munte, iar în primele ore pe arii restrânse va fi polei. În sud şi în est, cu caracter local la începutul zilei, dar pe spaţii extinse noaptea se vor semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, asociate izolat cu burniţă astfel că vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile Banatului; minimele termice vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6…7 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Cerul va avea înnorări temporare şi se va semnala ceaţă în primele ore ale zilei, dar în special noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Vineri

Valorile de temperatură vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere la deal şi la munte, unde cerul va fi variabil. În restul zonelor, în special în primele ore ale zilei şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, ce pot fi asociate cu burniţă. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în Banat, în Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai mici în depresiuni, spre -6 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS