16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR.Moldova: Maia Sandu cere demisia preşedintei Comisiei Electorale Centrale și pe cea a ministrului Afecerilor Externe

R.Moldova: Maia Sandu cere demisia preşedintei Comisiei Electorale Centrale și pe cea a ministrului Afecerilor Externe

Candidata proeuropeană la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut luni demisia președintei Comisiei Electorale Centrale și pe cea a ministrului Afecerilor Externe și a afirmat că alegerile prezidențiale de duminică nu au fost nici libere, nici corecte.

„Vă mulțumesc tuturor celor care au mers la vot ieri. Celor care au avut încredere în mine. Știu că vă încearcă emoții dificile. E firesc să fie așa. Mă închin în fața celor care au parcurs mulți kilometri ca să ajungă la secțiile de vot. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Dar timpul va arăta care sunt adevăratele lui valori. Aceste alegeri nu au fost nici corecte și nci libere. Oponenții noștri au folosit metode necinstite. Reiterez, cerem demisia șefei CEC și a ministrului de Externe”, a declarat Sandu, potrivit realitatea.net.

Candidata proeuropeană a criticat instituțiile statului, despre care a afirmat că l-ar fi susținut pe Dodon și a subliniat că adevăratul câștigător al alegerilor este oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Referitor la protestele din Chișinău, Sandu a declarat: „Cetățenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere în raport cu modul cum au fost organizate aceste alegeri. Sper că instituțiile statului vor lua act de aceste acțiuni și să se întâmple niște demisii acolo”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS