10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Pelerinaj la Biserica Postelnicu Fir din Craiova

Sâmbătă, 12 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”- Postelnicu Fir din Craiova şi-a sărbătorit Ocrotitorul spiritual. La ceas de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Încă de la orele dimineţii racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv, aflată în acest sfânt locaş, împreună cu moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistriţa, au fost aşezate într-un loc special amenajat în curtea bisericii spre cinstire şi închinare.
Peste o mie de credincioşi s-au închinat sâmbătă 12 şi duminică 13 noiembrie la racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, adăpostită de peste două secole de Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”- Postelnicu Fir din Craiova şi la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea. Sfintele moaşte ale Cuviosului Grigorie Decapolitul au fost însoţite de o delegaţie din Eparhia Râmnicului condusă de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Irineu şi aprobarea IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului şi au fost aşezate într-un loc special amenajat în curtea bisericii spre cinstire şi închinare. Momentele închinate sfântului protector au debutat vineri, 11 noiembrie, în ajunul prăznuirii Sfântului Ioan cel Milostiv, cu Vecernia unită cu Litia şi slujba Utreniei. În ziua praznicului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu PS Episcop vicar Emilian Lovişteanul şi un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în timp ce răspunsurile la strană au fost date de către Grupul psaltic „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” al Catedralei mitropolitane din Craiova.
În cadrul Sfintei Liturghii săvârşite la altarul Bisericii Postelnicu Fir, în zi de hram, a fost săvârşită şi hirotonia întru preot a diaconului Valentin Gabriel Marinică, pe seama Parohiei Prapor, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS