11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri în R. Moldova: Maia Sandu susține că nu a discutat cu secretarul de stat al SUA pe tema unirii cu România

Alegeri în R. Moldova: Maia Sandu susține că nu a discutat cu secretarul de stat al SUA pe tema unirii cu România

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dezmințit, vineri, informațiile potrivit cărora ar fi avut o întrevedere cu adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, în cadrul căreia ar fi discutat pe tema unirii dintre Republica Moldova și România.

Potrivit Agerpres, Sandu a declarat, într-o conferință de presă, că informațiile apărute în presa din România și Republica Moldova au fost generate de o greșeală făcută de fostul președinte al României, Traian Băsescu, care, ulterior, a revenit asupra lor.

„Un fals se referă la o presupusă întâlnire între mine și Victoria Nuland despre unirea cu România. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu m-am întâlnit niciodată cu Victoria Nuland și, cu o oră înainte de conferința de presă a domnului Dodon, președintele Băsescu a lansat în spațiul public un film în care dezminte această informație, corectează această informație”, a afirmat Maia Sandu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că Maia Sandu a avut discuții despre unire la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Vineri, acesta a revenit și a subliniat că la mijloc a fost vorba de „o confuzie” și că aceste discuții au fost purtate de Ana Guțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS