17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinții tinerilor care au murit în Colectiv au depus plângere împotriva lui Arafat, Bănicioiu și Ponta

Părinții tinerilor care au murit în Colectiv au depus plângere împotriva lui Arafat, Bănicioiu și Ponta

Părinții tinerilor care au murit în tragedia din Colectiv au depus astăzi o plângere penală la Parchetul General împotriva fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, dar și a secretarului de stat Raed Arafat. De asemenea, sesizarea îi vizează și pe fostul premier Victor Ponta, dar și pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.
Părinții susțin că intervenția din seara de 30 octombrie 2015 a fost o catastrofă, iar autoritățile nu s-ar fi mobilizat cum ar fi trebuit.

În plus, spun că fostul ministru Nicolae Bănicioiu s-a opus inițial  transferului răniților în străinătate, deși ar fi știut că medicii de la noi nu fac față unui număr atât de mare de victime.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG3010 a declarat că prin această sesizare vor o continuare a anchetelor, pentru că până acum s-au făcut cercetări doar asupra a ceea ce s-a întâmplat “până la uşa Colectivului”.

“Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el este dentist şi că el nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă este de vină conducerea. Trebuie să ne spună justiţia”, a spus Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în incendiu.

Eugen Iancu îi acuză și pe medici că au tăcut în acele zile, deși și ei ar fi știut că răniții din Colectiv nu pot fi tratați în spitalele de la noi, mai ales din cauza infecțiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS