3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 7 – 20 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât cele obișnuite ale perioadei, cu maxime de 6…9 grade și minime de 0…4 grade, medie regională. După data de 13 noiembrie este estimată o creștere treptată a valorilor termice, acestea urmând a se situa ușor peste cele specifice climatologic, cu maxime de 9…12 grade și minime de 3…6 grade noaptea, mediat pe regiune. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține relativ ridicată, în special pe parcursul primei săptâmâni când vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9-12 noiembrie valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de—10…-5 grade și maxime de—2…3 grade. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creștere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În perioada 9-11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitații mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS