10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș a discutat cu premierul Chinei despre continuarea cooperării în domeniul energetic

Cioloș a discutat cu premierul Chinei despre continuarea cooperării în domeniul energetic

Premierul Dacian Cioloș a discutat sâmbătă seara, la Riga, cu omologul său chinez Li Keqiang, continuarea cooperării între România și China în domeniul energiei nucleare și termice, transmite agenția Xinhua, citată de Agerpres. Cei doi au avut o întrevedere bilaterală în marja reuniunii șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată în Letonia.

Cioloș a arătat că România dorește să colaboreze cu China pe baza unor relații de prietenie și este deschisă investițiilor chineze în infrastructură, cum ar fi cea portuară, și cooperării în domeniul turismului. El a precizat că proiectele româno-chineze majore vizează energia nucleară și termică.

Li a declarat că țara sa consideră foarte importantă cooperarea cu România și este gata să întărească integrarea strategiilor de dezvoltare ale celor două state și să intensifice cooperarea în domeniile energiei și procesării avansate a produselor agricole. China promovează o creștere echilibrată a comerțului bilateral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS