12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Așteptăm semnale concrete pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză

Cioloș: Așteptăm semnale concrete pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză

Premierul Dacian Cioloș spune că așteaptă „semnale concrete” din partea autorităților chineze pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză, informează Agerpres.

Cioloș a vorbit despre dezvoltarea schimburile comerciale între România și China în contextul participării sale, sâmbătă, la cea de-a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

„Așteptăm semnale concrete din partea autorităților chineze pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză. Mă gândesc în primul rând la carne și la produsele din carne. Există deja acces pentru un operator pentru carne de porc, dar ne așteptăm și la alți operatori, (…) și în alte domenii în producția de carne”, a declarat premierul Cioloș, sâmbătă, în timpul unor declarații de presă acordate la Riga, conform unei înregistrări publicate pe pagina de YouTube a Guvernului.

Potrivit premierului, este necesară acordarea certificatelor de export care să permită accesul acestor produse românești pe piața chineză.

Șeful Guvernului a mai afirmat că este interesat și de dezvoltarea turismului între cele două țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS