6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Cioloș a cerut miniștrilor de resort să verifice stadiul pregătirilor pentru iarnă

Premierul Cioloș a cerut miniștrilor de resort să verifice stadiul pregătirilor pentru iarnă

Premierul Dacian Cioloș a solicitat miniștrilor de resort să verifice dacă instituțiile abilitate sunt pregătite pentru iarnă și a făcut apel la Ministerul Transporturilor să urmărească derularea contractelor pentru deszăpezire.
„Am cerut miniștrilor de resort să pregătească în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea modului în care instituțiile statului abilitate s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales. V-aș ruga la Interne să verificați dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante și să controlați administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme”, a spus Cioloș la începutul ședinței de guvern.
Premierul a insistat ca Ministerul Transporturilor să se asigure de finalizarea contractelor pentru deszăpezire.

„Înțeleg că avem încă tronsoane de autostrăzi și de drumuri naționale fără contracte de deszăpezire, mai exact, din datele pe care le am, doar în 26 de județe există aceste contracte. În 15 județe contractele se află în diverse stadii. V-aș ruga să urmăriți modul în care se derulează finalizarea acestor contracte. L-aș ruga și pe dl vicepremier Dâncu să se asigure că autoritățile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă. Să urgentăm încheierea acestor contracte”, a subliniat Cioloș.

El a solicitat, totodată, ministrului Consultării Publice, Violeta Alexandru, să se asigure de publicarea în condiții de transparență a contractelor de deszăpezire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS